Fyrfärgstryck

Fyrfärgstryck på kartong, plast och papper

På Ringön trycker vi med fyrfärgstryck på kartong, plast och papper. Vi erbjuder korta leveranstider till konkurrenskraftiga priser och lämnar alltid offert före produktionsstart. De flesta trycksaker tillverkas som digitalt fyrfärgstryck vilket innebär att även mindre upplagor blir kostnadseffektivt producerade. Digitalpressen arbetar helt utan tryckplåtar och varje enskilt tryckark kan göras unikt genom variabel produktion. Det innebär kortare och billigare produktion när man vill personifiera en trycksak med namn eller adressera samtidigt som man trycker själva tidningen. Ni skickar oss enkelt en excel fil eller registerfil som vi omvandlar till tryckdata och trycker enligt de variabler ni önskar. 

Vad är fyrfärgstryck?

Huvuddelen av alla trycksaker görs idag i fyrfärgstryck. CMYK är förkortningen av de fyra färgerna Cyan, Magenta, Gul och Svart. CMYK. CMYK och subtraktiv färgblandning används i mixen av färg som appliceras på pappret. Genom ljusets reflektion ser vi det färdiga tryckresultatet. Datorskärmar och tv-apparater arbetar med emitterat ljus vilket enbart visar primärfärgerna i rött, grönt och blått, denna teknik förkortas RGB. Teknik skillnaden gör att det kan se olika ut på trycksaken jämfört med skärmen. Kalibrera dataskärmen för att åtgärda differensen med en likare eller ett kalibreringsverktyg. En design som gjorts i datorns RGB teknik omarbetas oftast automatiskt av skrivarens mjukvara till CMYK.

Fördelar med fyrfärgstryck

En större färgrymd skapar mängder av möjligheter till att förmedla bredare intryck och fler känslor. Kostnaden för fyrfärgstryck digitalt jämfört med enfärgstryck är marginell och betydligt billigare än den äldre offset tekniken vid mindre upplagor. Färgen torkar direkt och ofta är trycksaken både färdig falsad samt klamrad när den kommer ut ur tryckpressen vilket kortar leveranstiden samt sänker produktionskostnaden.  

Vad är vanligast?

Vi tillverkar mest kataloger och produktblad i A4 samt A5 format då de passar standard pärmar och broschyr hållare. Affischer om erbjudanden och utförsäljning tillverkas alltid i större format som A3 upp till A0 för att synas tydligt och ge gott om plats för information medans flyers skall vara små, billiga och behändiga att dela ut samt fästa på till exempel bilar. Bröllopskort, konfirmationskort, inbjudnings foldrar, begravningskort och dopkort görs traditionsenligt nästan alltid med fyrfärgstryck på 2 eller fyra sidor i A6 format.

Vad önskar du?

Ring, maila eller besök oss så hjälper vi dig.