Trycka etiketter och klistermärken

Ringöns Tryckeri erbjuder skräddarsydda etikett- och emballagelösningar för just dina behov. Vi levererar hållbara och effektiva etikettlösningar på allt från tryckta och självhäftande etiketter till hela spektret av neutrala och otryckta etiketter. Även flera olika typer av specialetiketter såsom duo labels, dubbla lager etiketter samt etiketter med tryck på limsidan och kartong etiketter. 

Vi producerar öletiketter och klistermärken för livsmedelsindustrin, kemiföretag, hälsoföretag, processindustri, elsparkcyklar samt logistikföretag för att nämna några.

Etiketten är varumärket

Etiketten är en viktig bärare av varumärket och skall väcka kundens intresse samt skilja sig från mängden på ett positivt sätt. Den har utvecklats och kan innehålla många funktioner och syften från att tidigare bara informera om varans namn, innehåll, användning, hållbarhet och lagrings rekommendation. 

Visst är det irriterande med dåliga etiketter och klistermärken?

När man tar av en etikett på ett nyinköpt glas och det sitter kvar adhesive som samlar smuts och klibbar mot fingrarna. Vi hjälper dig till korrekt materialval som inte blir irriterande utan till exempel är en avtagbar etikett som inte lämnar några limrester. 

Fullutrustad etikettlösning

Vi erbjuder en fullutrustad etikett lösning med allt ni behöver. För bästa kombination av etikettmaterial är det bra att veta hur skall etiketten skall appliceras, på vilket underlag och i vilken temperatur sker appliceringen. Skall etiketten hålla en viss styvhet, tjocklek eller flexibilitet? I vissa miljöer skall etiketterna tåla mycket exponering av UV-ljus, höga och låga temperaturer, fukt eller vissa typer av kemikalier. Skall man kunna trycka information på etiketten i samband med applicering och vilken tryckmetod finns på applicerings linjen. En transparent etikett kan skapa ett intryck av att det inte finns någon etikett utan bara bild och text på en yta. En opac etikett är helt tät och kan täcka över tryck och information som inte skall exponeras. Utöver alla önskemål så finns det en mängd lagkrav som etiketter skall uppfylla för respektive bransch. Läs gärna kravlista som gäller för till exempel livsmedel på Livsmedelsverket  . 

Vad är lagom?

En överspecifiserad etikett med onödigt avancerat frontmaterial eller adhesive blir ofta oekonomisk och är sällan den mest miljöeffektiva.  Det kan bero på fel val från början eller att man till exempel förändrat miljön och applicerar vid rumstemperatur istället för 2-8 grader. Vi hjälper er så att lagom bra produkt används. Rätt material och bearbetning är en förutsättning för att etiketten skall kunna fungera hela förpackningens livslängd. 

Hur snabbt?

Är en ganska vanlig fråga som vi brukar svara med, hur snabbt behövs? Vi har en egen design och prepress samt reproavdelning som är flexibla och duktiga på korta ledtider. Med digital tryckpress trycker vi mindre upplagor samt testserier och prototyper. I denna maskin erbjuder vi även variabeltryck som kan trycka unik dekor eller information på varje enskild etikett. Här kan vi även erbjuda alla former samt material. Vid större upplagor flyttas produktionen till traditionell flexo produktion. Här produceras medelstora till stora upplagor som neutrala otryckta etiketter eller upp till 10 färger. 

Slutfinish

Den sista finputsen görs i vår efter behandlingsavdelning. Här kan vi förädla produkterna med till exempel glimrande guld som appliceras genom varm foliering eller kall foliering. Vanligast är dock stansning, laminering