Trycka tidningar och magasin

Vill du trycka en billig tidning?

För oss ligger den tryckta tidningen närmast hjärtat och det är en av våra viktigaste produkter på Ringöns Tryckeri i Göteborg. En tjänst som utförs av Ringöns tryckeri skulle vi inte kalla billig, det är snarare en tjänst som vi skulle kalla prisvärd eller skälig. Om priserna är billiga för ett tryckt magasin hos Ringöns tryckeri så är det i jämförelse med andra tryckerier. 

Papperskänsla och doft när man trycker tidningar och magasin

Vi gillar den fysiska känslan och ljudet när man bläddrar i en tidning. Den tryckta tidningen är beständig och kan skapa ett lugn i kontrast till så mycket annan media som stressat scrollas bort. Man låter gärna ett favoritmagasin ligga framme och locka till läsning eller dialog. En tidnings format kan variera i nästan ett oändligt antal olika format och det är spännande att se hur kombinationen format med god grafisk formgivning lockar till läsning. Det finns oftast så mycket kunskap, kärlek och intresse bakom en tidskrift och vi brinner för att addera doften av papper, färg samt bindning som vi hoppas gör tidningen värd att bevara. 

Skall jag välja digitaltryck eller offsettryck?

Du behöver inte välja då Ringöns Tryckeri kan erbjuda båda tryck teknikerna. Vi kalkylerar alltid fram lägsta pris på tidningens produktion som är optimal för just din upplaga och sidomfång. Priset är inte alltid det viktigaste. Många vill trycka en tidning snabbt och då kan vi erbjuda digitaltryck mycket kort produktionstid för att torktiden är i princip obefintligt. Att trycka digitalt skiljer sig från traditionell offsettryck genom att den är helt digitalt. Det vill säga att vi använder inga offsetplåtar som för över färgen från plåt till papper utan färgerna förs över digitalt direkt från färgbehållare till papper. Den korta uppstarten av digitaltryck samt att alla inställningar redan är optimerade från datorn ger kostnadseffektiv produktion vid mindre upplagor. Med korta ledtider kan vi tillverka digitalt eller mycket kostnadseffektivt offsettryckta, häftade eller limbundna magasin.  

Ansök utgivningsbevis

Planerar ni att ge ut en periodisk skrift minst 4 gånger per år? Då måste ni ha ett utgivningsbevis och det ansöker ni om hos PRV. Ansöker ni även om B-posttidning på Postnord så blir distributionskostnaden billigare.

Ansöka om utgivningsbevis

Ringöns Tryckeri är snabba samt kostnadseffektiva på periodiska tidskrifter och vi hjälper er till ett bra resultat. Jämför oss gärna.

Vad väger trycksaken och hur mycket kostar distribution? 

Det är inte ovanligt att distributionskostnader är väsentligt högre än själva trycksaken. Vi har möjlighet att erbjuda flera olika pappers ytvikter och tjocklekar för att anpassa tidskriften till rätt portokostnad. Vi kan tillverka en tidning gratis så att ni får en exakt distributionskostnad samt uppfattning om känsla och utseende av den färdiga tidskriften/magasinet.

Adressering och inlämning på postterminal blir allt vanligare för medlemstidningar, personaltidningar och företagskataloger. Adressering av tidskrifter gör vi smidigt och miljövänligt inline eller som inkjet adressering direkt på publikationen vilket ersatt traditionellt dyr etikettering och all manuell hantering som krävs för tusentals unika adresser. Hos Ringöns Tryckeri ökar ADR adresserad direktreklam på bekostnad av ODR oadresserad direktreklam för bulk utskick som stoppas av ”Ingen reklam tack!” på brevlådan.

Medlemstidningar är ett är tryggt och säkert sätt att nå ut till den enskilda medlemmen oavsett ålder och digitalt kunnande. En snygg tematidning lockar till läsning av att bara finnas eller kan skickas till utvald målgrupp medan en digital produkt ofta förutsätter ett aktivt sökande.

Ge oss information om format, antal sidor, papperskvalitet och efterbearbetning så återkommer vi snabbt med en konkurrenskraftigt offert. Ring oss gärna, vi tycker om att diskutera tidningar.